ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΥΟ ΩΡΩΝ)

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣΤο Κυπριακό αποτελεί μία από τις σκοτεινότερες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας. Είναι δύσκολο να αποτιμηθούν τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους ενέχονται, με τον ένα ή άλλο τρόπο, σ’ αυτό που κοινά ονομάζεται, «προδοσία της Κύπρου», αφού πολλά σημεία αυτής της υπόθεσης τα καλύπτει ένα πέπλο ένοχης σιωπής. Μετά την λήξη του πολέμου στην Κύπρο, το 1974,οι ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης απαξίωσαν τους Έλληνες φαντάρους και αξιωματικούς που έλαβαν μέρος στον πόλεμο και στάθηκαν εχθρικά απέναντί τους. Την ίδια συμπεριφορά τυγχάνουν και οι συγγενείς των αγνοουμένων, που δεν έπαψαν να αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να απαιτούν εξηγήσεις από την Ελληνική πολιτεία για την τύχη των δικών τους. Θύματα του πολέμου στην Κύπρο, τελικά, δεν είναι μόνο οι νεκροί στο πεδίο της μάχης αλλά και όσοι κατάφεραν να επιστρέψουν στην πατρίδα.
Γι’ αυτούς όλους ο χρόνος σταμάτησε στις 20 Ιουλίου του ’74

.Δείται το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ σε τέσσερης ενότητες , που έχει αποσπάσει ενδιαφέρουσες διεθνείς κριτικές, ενώ το τελευταίο μέρος του, που φέρει τον τίτλο «13 Περιστέρια», εμπεριέχει αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και δημιουργούν αίσθηση.


                                                                            Μέρος 1ον
                                          

                                                                           Μέρος 2ον


                                                                         Μέρος 3ον



                                                                      Μέρος4ον
                    


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.