ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΙΛΙΒΑΚΗΣ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ



Με πυροβολισμούς το Καλώς Όρισες Παλικάρι μου …Η Υποδοχή του Κρητικού Καταδρομέα! 

Σήμερα νωρίς το πρωί έφτασαν στην 1η ΜΑΛ τα λείψανα του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Στέφανου Τζιλιβάκη για την απόδοση τιμών και έπειτα μεταφέρθηκαν με πομπή από το στρατόπεδο, με στάση αποχαιρετισμού στην οικεία του.






 Εκεί όπου βρέθηκαν αρκετοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας που τον υποδέχτηκαν με φανερή την συγκίνηση τους, ενώ ορισμένοι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

Ο πατέρας του Στέφανου έχει φύγει από την ζωή ήδη από το 2008, ενώ η μητέρα του απεβίωσε λίγα χρόνια αργότερα, το 2014. Στο σπίτι λοιπόν, τον υποδέχτηκαν ο αδερφός και η αδερφή του με τους λοιπούς συγγενείς.


Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που μια συγγενής του άτυχου Τζιλιβάκη φώναξε πάνω από το φέρετρο του «Καλωσόρισες παλικάρι μου» πετώντας ροδοπέταλα.


Στη συνέχεια η πομπή αναχώρησε για τον Ιερό Ναό Άγιο Νικόλαου στο Μεϊντάνι,για την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης, εκεί όπου τον «υποδέχτηκαν» πολιτικοί , υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού,άγημα της 1ης ΜΑΛ καθώς και μπάντα του  Πολεμικού Ναυτικου.

Ο Στέφανος Τζιλιβάκης ετάφη με στρατιωτικές τιμές, στον οικογενειακό τάφο της οικογένειας, εκεί όπου «συνάντησε» τους πολυαγαπημένους του γονείς μετά από 43 ολόκληρα χρόνια.img-6236

Στην κηδεία παρευρέθηκε και αντιπρόσωπος του Συλλόγου Κομάντος 1974 κ.Μαλακωνάκης ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε ότι «Τους ήρωες δεν τους ξεχνάμε, τον Στέφανο δεν θα τον ξεχάσουμε».









          
             Πυροβολισμοί και εθνικός ύμνος ταφή οστών Στ. Τζιλιβακη

ΠΗΓΗ:http://veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.