ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

<

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΕΛΑΣ Έφυγε ένας αληθινός Έλληνας!


Έδωσε τη δική του μάχη, από το δικό του μετερίζι. Ανυπότακτος, χωρίς να κάνει ούτε για μια στιγμή πίσω από τις ιδέες του, τα πιστεύω του που πήγαζαν από την αστείρευτη αγάπη του για τον Ελληνισμό.



Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης
O Κώστας Τζαβέλλας ήταν ένας αληθινός Έλληνας! Είδε τον Αττίλα να του παίρνει το σπίτι του, στην αγαπημένη του Κερύνεια... Φυλακίστηκε ως αιχμάλωτος πολέμου στα τουρκικά κολαστήρια και από τη μέρα που επέστρεψε στη Κύπρο ζούσε με το όνειρο της επιστροφής στη γη του...
Έδωσε τη δική του μάχη, από το δικό του μετερίζι. Ανυπότακτος, χωρίς να κάνει ούτε για μια στιγμή πίσω από τις ιδέες του, τα πιστεύω του που πήγαζαν από την αστείρευτη αγάπη του για τον Ελληνισμό.
Σήμερα το πρωί άφησε τη τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Πάφου όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, χωρίς να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο, να δει την Κύπρο μας ελεύθερη... Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Μεσογή στις 14:30 μ.μ. όπου συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο αντίο.
Για τον Κώστα Τζαβέλλα μπορεί να γράψει κάποιος πολλά. Εμείς παραθέτουμε μια δική του ανάρτηση στο facebook, που νομίζουμε ότι θα μπορούσε να ήταν και ο "καθρέπτης" της ψυχής του: "Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν.
Πάντα να είσαι πρώτος και ανώτερος από τους άλλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων. Ιλιάδα, Ζ 208"
Αιωνία του η μνήμη. Το defenceline.gr εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος θερμά συλλυπητήρια.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΕΛΑ ( Αιχμάλωτος πολέμου στα τουρκικά κολαστήρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Oσα δημοσιεύματα δεν έχουν την υπογραφή μας αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι την δική μας.Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις,, ή απειλές.

ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗ ΜΝΗΜΗ

Η γνώση του ιστορικού παρελθόντος είναι απαραίτητη για την εθνική αυτογνωσία ενός λαού. Το blog μας με τρόπο απλό χωρίς να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια, φωτίζει με αναδρομές στα γεγονότα σελίδες ιστορίας του μαρτυρικού Λαού της Κύπρου και των Ελλαδιτών και Κυπρίων νεκρών και αγνοουμένων Ηρώων.